ДСТУ 3781-98 Печиво, зміна № 3 від 28.10.2004
Тут приводиться коротка анотація ДСТУ 3781-98 Печиво, зміна № 3 від 28.10.2004. Фрагмент викладається для ознайомчих цілей. З питань придбання офіційної копії звертайтеся у регіональне відділення «Держстандарту» або ЗАТ «Укркондитер», м. Київ.
4.2.1. Доповнити
«- зневоднений рослинний жир «Шортенінг кондитерський» – згідно з чинною нормативною документацією;
- борошно вівсяне – згідно з чинною нормативною документацією»
4.2.2. Таблиця 1, доповнити
- в печиві перешарованому глазурованому допускають наявність щілин у глазурі на боковій поверхні у місцях перешарування печива начинкою;
- в печиві перешарованому глазурованому, що виготовляють з неглазурованого печива, перешарованого начинкою, допускають напливи глазурі на денці печива;
- в печиві, що виготовляють притисканням неглазурованого печива до глазурованого, допускають напливи глазурі на денці глазурованої частини печива;
- в печиві, поверхня якого оздоблена маком, кунжутом, крупкою горіха та іншими посипками, допускають її нерівномірний розподіл на поверхні печива, а також допускають поодинокі вкраплення посипок на денці печива, яке виготовляють з оздобленням;
- для печива цукрового з дрібним рельєфним малюнком та для печива, виготовленого з замінників цукру, допускають жорсткувату поверхню з характерними тріщинами.
4.2.3. Таблицю 2 доповнити:
- у разі використання пшеничного борошна з вмістом клейковини нижчим ніж 30% та з додаванням какао порошку, намочуваність повинна бути не менша ніж 120%.
4.4.8
П’ятий абзац викласти у новій редакції:
«Кожен горизонтальний шар печива перекладають пергаментом, підпергаментом, пергаміном, парафінованим чи обгортковим папером».
У одинадцятому абзаці замінити «…35 ?С» на «…40 ?С».
Доповнити новим абзацом:
«Дозволено пакування печива у лотки з гофрокартону, що попередньо вистелені пергаментом, підпергаментом, полімерними плівками або іншими матеріалами, дозволеними для використання Міністерством охорони здоров’я, а також допускають використання плівкових мішків-вкладишів, з подальшим обтягуванням пакування термозбіжною плівкою».
4.4.9. Доповнити новим абзацом:
«У випадку пакування в ящики з гофрованого картону печива, фасованого в повітронепроникні матеріали, дно короба та верхній ряд печива дозволено не вистилати»
4.5.1. Після 8-го абзацу доповнити:
«- склад продукту із зазначенням переліку назв, використаних у процесі виготовлення інших продуктів харчування, харчових добавок;»
4.5.2. Після 9-го абзацу доповнити:
«- склад продукту із зазначенням переліку назв, використаних у процесі виготовлення інших продуктів харчування, харчових добавок;»
7.3. Замінити «цукру та жиру» на «цукру, жиру та намочуваність»;
Додати розділ «7.6. Масову частку сірчистої кислоти у затяжному печиві визначають за вимогою споживача але не рідше ніж один раз на 6 місяців.»
10.2.
у першому абзаці після слів «з дня виготовлення…» доповнити: «…, не більше»
вилучити 5-ий абзац
доповнити новими абзацами:
«- для печива цукрового та затяжного, виготовленого на зневодненому рослинному жирі «Шортенінг кондитерський», – 4 місяці;
- для печива цукрового та затяжного вагового, виготовленого на зневодненому рослинному жирі «Шортенінг кондитерський» та упакованого в ящики з гофрованого картону з мішками-вкладишами з полімерних та інших повітронепроникних матеріалів, дозволених до використання МОЗ України, – 5 місяців;
- для печива цукрового та затяжного фасованого, виготовленого на зневодненому рослинному жирі «Шортенінг кондитерський» та упакованого в полімерні та інші повітронепроникні матеріали, дозволених до використання МОЗ України, – 9 місяців;
- для здобного печива з масовою часткою жиру до 20 % типу «Фрутта», що упаковане в повітронепроникні матеріали, дозволені до використання МОЗ України за типом конверта або термоспаюванням, – 6 місяців;
- для печива здобного з масовою часткою жиру до 35 %, виготовленого на зневодненому рослинному жирі «Шортенінг кондитерський», – 2 місяці;
- для печива здобного з масовою часткою жиру до 35 %, виготовленого на зневодненому рослинному жирі «Шортенінг кондитерський», запакованого в ящики з мішками-вкладками з полімерних або інших повітронепроникних матеріалів, дозволених до використання МОЗ України, – 2,5 місяці;
- для печива здобного з масовою часткою жиру до 35 %, виготовленого на зневодненому рослинному жирі «Шортенінг кондитерський», фасованого в полімерні матеріали та інші повітронепроникні матеріали, дозволені до використання МОЗ України, – 3 місяці;