ДСТУ 3781-98 Печиво, зміна № 3 від 28.10.2004

ДСТУ Комментариев нет

ДСТУ 3781-98 Печиво, зміна № 3 від 28.10.2004

Тут приводиться коротка анотація ДСТУ 3781-98 Печиво, зміна № 3 від 28.10.2004. Фрагмент викладається для ознайомчих цілей. З питань придбання офіційної копії звертайтеся у регіональне відділення «Держстандарту» або ЗАТ «Укркондитер», м. Київ.

4.2.1. Доповнити

«- зневоднений рослинний жир «Шортенінг кондитерський» – згідно з чинною нормативною документацією;

  • борошно вівсяне – згідно з чинною нормативною документацією»

4.2.2. Таблиця 1, доповнити

  • в печиві перешарованому глазурованому допускають наявність щілин у глазурі на боковій поверхні у місцях перешарування печива начинкою;
  • в печиві перешарованому глазурованому, що виготовляють з неглазурованого печива, перешарованого начинкою, допускають напливи глазурі на денці печива;
  • в печиві, що виготовляють притисканням неглазурованого печива до глазурованого, допускають напливи глазурі на денці глазурованої частини печива;
  • в печиві, поверхня якого оздоблена маком, кунжутом, крупкою горіха та іншими посипками, допускають її нерівномірний розподіл на поверхні печива, а також допускають поодинокі вкраплення посипок на денці печива, яке виготовляють з оздобленням;
  • для печива цукрового з дрібним рельєфним малюнком та для печива, виготовленого з замінників цукру, допускають жорсткувату поверхню з характерними тріщинами.

4.2.3. Таблицю 2 доповнити:

  • у разі використання пшеничного борошна з вмістом клейковини нижчим ніж 30% та з додаванням какао порошку, намочуваність повинна бути не менша ніж 120%.

4.4.8

П’ятий абзац викласти у новій редакції:

«Кожен горизонтальний шар печива перекладають пергаментом, підпергаментом, пергаміном, парафінованим чи обгортковим папером».

У одинадцятому абзаці замінити «…35 ?С» на «…40 ?С».

Доповнити новим абзацом:

«Дозволено пакування печива у лотки з гофрокартону, що попередньо вистелені пергаментом, підпергаментом, полімерними плівками або іншими матеріалами, дозволеними для використання Міністерством охорони здоров’я, а також допускають використання плівкових мішків-вкладишів, з подальшим обтягуванням пакування термозбіжною плівкою».

4.4.9. Доповнити новим абзацом:

«У випадку пакування в ящики з гофрованого картону печива, фасованого в повітронепроникні матеріали, дно короба та верхній ряд печива дозволено не вистилати»

4.5.1. Після 8-го абзацу доповнити:

«- склад продукту із зазначенням переліку назв, використаних у процесі виготовлення інших продуктів харчування, харчових добавок;»

4.5.2. Після 9-го абзацу доповнити:

«- склад продукту із зазначенням переліку назв, використаних у процесі виготовлення інших продуктів харчування, харчових добавок;»

7.3. Замінити «цукру та жиру» на «цукру, жиру та намочуваність»;

Додати розділ «7.6. Масову частку сірчистої кислоти у затяжному печиві визначають за вимогою споживача але не рідше ніж один раз на 6 місяців.»

10.2.

у першому абзаці після слів «з дня виготовлення…» доповнити: «…, не більше»

вилучити 5-ий абзац

доповнити новими абзацами:

«- для печива цукрового та затяжного, виготовленого на зневодненому рослинному жирі «Шортенінг кондитерський», – 4 місяці;

  • для печива цукрового та затяжного вагового, виготовленого на зневодненому рослинному жирі «Шортенінг кондитерський» та упакованого в ящики з гофрованого картону з мішками-вкладишами з полімерних та інших повітронепроникних матеріалів, дозволених до використання МОЗ України, – 5 місяців;
  • для печива цукрового та затяжного фасованого, виготовленого на зневодненому рослинному жирі «Шортенінг кондитерський» та упакованого в полімерні та інші повітронепроникні матеріали, дозволених до використання МОЗ України, – 9 місяців;
  • для здобного печива з масовою часткою жиру до 20 % типу «Фрутта», що упаковане в повітронепроникні матеріали, дозволені до використання МОЗ України за типом конверта або термоспаюванням, – 6 місяців;
  • для печива здобного з масовою часткою жиру до 35 %, виготовленого на зневодненому рослинному жирі «Шортенінг кондитерський», – 2 місяці;
  • для печива здобного з масовою часткою жиру до 35 %, виготовленого на зневодненому рослинному жирі «Шортенінг кондитерський», запакованого в ящики з мішками-вкладками з полімерних або інших повітронепроникних матеріалів, дозволених до використання МОЗ України, – 2,5 місяці;
  • для печива здобного з масовою часткою жиру до 35 %, виготовленого на зневодненому рослинному жирі «Шортенінг кондитерський», фасованого в полімерні матеріали та інші повітронепроникні матеріали, дозволені до використання МОЗ України, – 3 місяці;
Ключевые слова: , .

Оставить комментарий

avatar
  Подписаться  
Уведомление о